Wij zijn Robbert en Rianne. Een voormalig politieagent en een docente kunst op het VMBO. We woonden met onze twee dochters Jaël en Leah in een heerlijk oud-Hollands huisje in Dordrecht. Het huis hebben we met veel plezier helemaal verbouwd en we hadden het er goed. We houden van de stad en het werk wat we in de kerk mochten en nog mogen doen. Maar het was tijd om ons fijne ‘veilige’ leventje in te ruilen voor een avontuur met God. We verlangen ernaar om fulltime voor God te werken. God heeft onze verlangens gestuurd en we hebben een groot hart gekregen voor de mensen in Tsjechië (CZ).

Laat uw enthousiasme niet bekoelen, maar laat u AANVUREN door de GEEST en dien de HEER! Romeinen 12:11

God heeft ons geroepen om Hem te vertegenwoordigen in Tsjechië. Hier willen we vol VUUR voor GAAN! We moeten nog even wat geduld opbrengen, dat is vooral voor Robbert soms best moeilijk! Hij is razend enthousiast en ondernemend! Houd van het contact met mensen, heeft twee rechter handen en houd van extreme sporten. Rianne is geduldig, leeft graag met mensen mee en heeft ook twee rechter handen, die vaak onder de verf zitten. Jaël onze dochter van 3 is ontzettend sociaal, ze praat tegen alle mensen die ze tegenkomt en ze helpt graag een handje mee. Ze kan niet zonder haar knuffel, Teddy, die gaat overal mee naar toe. Leah, onze dreumes, heeft een sterke eigen wil, kruipt overal bovenop en houd van knuffelen, wat een leven!

Het avontuur van voorbereiding op de missie is gestart in Augustus 2019 op Cornerstone college. Hier werden we voorbereid op het werk wat komen gaat. We leerden leven met interculturele verschillen en doken de Bijbel in om goed theologisch onderbouwd aan ons avontuur in Tsjechië te beginnen.

Vanaf 1 september 2020 zijn we begonnen bij R3NEW en de kenhem community in Ede. We zetten ons in voor beide organisaties. R3NEW coacht en begeleid wijkpioniers die in hun eigen wijk een verschil willen maken. Het samen brengen van mensen uit een wijk die hun eigen wijk in bloei willen zetten, letterlijk en figuurlijk. Daarbij ontstaat de mogelijkheid om Jezus groot te maken en zijn boodschap uit te delen aan alle buren. Wij gaan mee draaien in dit proces en verwachten heel veel praktische handvaten te leren voor onze tijd in Tsjechië. Kenhem is zo’n wijk community in Ede. Deze community bestaat nu 7 jaar en heeft diverse projecten. Momenteel bestaat een deel van de community uit christenen met diverse kerkelijke achtergronden en samen proberen zij in hun wijk de buren te bereiken. De visie en de wil is er, maar hoe doe je dit nu in de praktijk?

Wij hopen hier onze kennis van afgelopen jaar te kunnen uitdelen en we zien er naar uit om mensen met visie te discipelen om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan en te mogen oogsten van wat er gezaaid is.

Als laatste en zeker niet onbelangrijkste blijven we ook studeren. Het Evangelisch College bied online heel veel goede en interessante studies aan. We willen ons dit jaar focussen op wat we nodig gaan hebben voor onze bediening in Tsjechië. We willen groeien in alle onderdelen die komen kijken bij gemeente stichting. We zien uit naar hoe God ons gaat kneden en vormen dit komend seizoen. Daarnaast zijn we ons aan het voorbereiden op vertrek,

Maart 2021 vertrekken we naar Tsjechië!