Cornerstone zit er op!

Hoera! Het Cornerstone studiejaar is afgerond en we zijn geslaagd. Wij mochten met veel blijdschap en opluchting ons certificaat in ontvangst nemen. Dat was reden voor een feest en reden voor een verhuizing. Na het slagingsfeestje kwam het afscheidsfeestje en hebben we dag moeten zeggen tegen heel veel ontzettend leuke mensen die allemaal vertrokken naar diverse uithoeken van de wereld.

We hebben ontzettend veel mogen leren tijdens onze tijd op Cornerstone College. Van culturele samenwerkingen tot systematische theologie en van exegese tot de grote wereld godsdiensten zoals islam en boeddhisme. Rianne is ontzettend enthousiast geworden door de week over “storytelling”. “Mijn ogen werden geopend voor de wonderlijke wereld zonder letters”. Wist u dat maar een kleine 18 procent van de wereld het leuk vind om via boeken te leren? De rest van de wereld hoort dus veel liever een verhaal! En wat een geluk dat 75% van de bijbel uit verhalen bestaat! “Tijdens de story telling week ben ik enthousiast geworden voor het vertellen van verhalen en heb ik geleerd hoe ik efficiënt een verhaal kan leren en het op een interessante manier kan vertellen.” Voor Robbert was er niet een specifiek hoogtepunt. “Alle vakken die gegeven werden waren reuze interessant. Niet allemaal waren ze even leuk, maar ik heb echt enorm veel geleerd en daar gaat het om.”

We voelen ons rijk gezegend met de hele hoop kennis die we vergaard hebben. We zijn gegroeid als gezin, juist door de situatie waar we in zaten, ook tijdens de corona uitbraak. We hebben een duidelijke visie voor Tsjechië mogen vormen door plannen die de Heilige Geest ons openbaarde. In veel opzichten hebben we geleerd en we danken God dat we het met een goed resultaat mochten afsluiten.