Een dag op Cornerstone

Het is 07.00u de wekker gaat, helaas zijn we al wakker want Leah had om 06.00u al honger, Jael word wakker zodra ik het licht aan doe om de fles te maken. Ik probeer haar met alle macht nog even in bed te houden maar tevergeefs. Dan maar even een douche om goed wakker te worden en wat extra energie op te doen en de dag is begonnen. 
Robbert zijn telefoon stroomt vol berichten, er zijn studenten ziek en dat betekend dat SRC de duties moet overnemen. Robbert is met 3 anderen het SRC (student representative council) Team. Hij heeft vandaag de vegyduty en dat betekend dat hij 07.45u beneden moet zijn om de groenten voor de warme lunch te snijden. Ik mag het deze ochtend alleen doen: ontbijten met de meiden, aankleden, luiertas inpakken en zorgen dat we op tijd in de Kapel zijn.

08.30u We rennen naar beneden de lange gangen door en we zijn natuurlijk net te laat. Kapeltijd is al begonnen.

Vandaag hebben we een missionary speaker uit Kazachstan, hij verteld over zijn missiewerk met moslims en vluchtelingen. We bidden voor zijn gebedspunten, zijn familie en zijn team en ondertussen loop ik achter in de kapel heen en weer omdat Leah onrustig is en ze nodig moet slapen. Jaël zit in het aangrenzende kantoor te spelen met de andere kinderen en Robbert probeert daar de dienst mee te luisteren via de intercom. 

09.00u Kapeltijd is voorbij, op naar de klas! We hebben 5 minuten om Jaël naar Child Care te brengen, gelukkig heeft ze er zin in vandaag! Leah is in slaap gevallen in de draagzak en ik probeer haar zo voorzichtig mogelijk in de box te leggen die in het klaslokaal staat. Helaas! Ze word weer wakker, dat word weer een draagzak les. Gelukkig zijn Robbert zijn aantekeningen beter dan die van mij!

We hebben deze week een gastspreker, vol verwachting beginnen we aan de les hopend dat er deze week een goede docent voor de klas staat.

10.00u Leah begint te huilen, tijd voor een fles! Ik loop de klas uit, de lange gangen van het klooster door naar de trap, wij wonen op de eerste verdieping helemaal aan de andere kant van het gebouw. Ik maak snel een fles, even een schone luier en weer terug naar de klas. Al lopend door de gangen krijgt Leah alvast de fles en zo kan ik stil de les weer in. Papa neemt Leah even over om de fles te geven en het is mijn beurt om de aantekeningen te maken.

10.40u Tijd voor een koffie pauze, Jaël zit al op ons te wachten in de coffeelounch. De Child Care juffen hebben ook een pauze verdient dus houden we Jaël bezig met limonade en koekjes terwijl Leah nog steeds heerlijk in de draagzak zit. 

11.00u de les is alweer begonnen, Jael is weer naar Child Care gebracht en Leah ligt lekker te spelen in de box. Zodra ze te veel geluid maakt krijgt ze haar speen en hoef ik de klas niet te verlaten.

12.30u De les is klaar voor vandaag. Tijd voor de lunch! Pompoensoep of pittige Thaise vissoep met brood. Heerlijk, de vissoep is mijn favoriet!

12.55u Welkom heten van de gasten, ‘happy birthday’ zingen voor de jarige en danken voor het eten. Tijd voor nog meer Duties! Robbert moet de vaat doen dus ik ga alleen naar boven met de meiden. 

Even de afwas doen van het ontbijt, Jaël houdt van helpen gelukkig! Even een sterk bakkie koffie voor wat energie en de rest van de middag is mijn tijd voor de kinderen. Robbert gaat gelijk van start met de huiswerkopdracht van deze week: het schrijven van een Theologisch artikel.

15.30u Tijd voor de 2e koffie pauze en wat gezelligheid met volwassenen. Daarna spelen we weer lekker verder terwijl ik tussendoor probeer om wat van het leeswerk gedaan te krijgen. Systematische theologie door Grudem is niet onze favoriet! Maar misschien komt dat ook door de immense hoeveelheid tekst die we deze week moeten lezen. 

18.00u Tijd voor een boterhammen diner.

18.30u Bedtijd voor Jael, boekje lezen, bidden en even bij haar blijven zitten tot ze slaapt en dan is de avond begonnen.

19.30u Ik heb Ministry. Salt & Light voor Beugen. Het dorp waar Cornerstone gevestigd is moet natuurlijk ook bereikt worden met het evangelie. Warme jas en wandelschoenen aan, want deze avond hebben we een gebedswandeling gepland. 

22.00u De dag is voorbij! Robbert heeft Leah naar bed gebracht en nu is het tijd voor thee en mijn man! En ja dan is het al weer bedtijd want morgen beginnen we weer van vooraf aan!